Da skjer det noe omsider

img_0962Det som jeg tenkte skulle bli et slags livsstilsmagasin kalt Småbrukeren, har nå blitt rebrandet til Gressbonden i Vestbygda. Postene jeg skrev til den forhenværende ligger fortsatt ute i historikken på denne bloggen.

Vi skal jo bli bønder, og da gir det mest mening å bruke tiden vår på å utvikle drifta vår. Ved våre tidligere landbruksprosjekter, på Veigård og på Austmarka, har vi også delt det vi har drevet med på nett, og fått god respons på det. Vi ser på det som en naturlig del av livsprosjektet vårt å gjøre våre erfaringer og kunnskaper tilgjengelige for de det måtte interessere.

I kveld er en litt kul kveld, for nå har vi akkurat ferdigstilt vårt første Holistic Goal – helhetsmål eller livsvisjon eller kall det hva du vil. Vi har begge lest ferdig Allan Savory sitt læreverk Holisitc Management, som tar for seg et rammeverk for beslutninger rettet inn mot regenerativt landbruk. I korte trekk går det på å formulere en helhetlig visjon for livet, beskrive hva man skal gjøre for å oppnå dette og deretter benytte denne informasjonen til å “teste” sine beslutninger. “Gjør denne tingen at jeg oppnår målet mitt, eller er det bare noe jeg gjør for å få tiden til å gå?”

Selve fundamentet for å implementere denne metodikken er helhetsmålet – målet som beskriver hvem man har lyst å være, hvorfor, og hvordan man skal oppnå dette. Dette er ikke en engangsforeteelse – det er meningen at dette målet skal være fleksibelt og kunne endres over tid, riktignok med måte.

Dokumentet kan leses som pdf under litteraturfanen vår, eller ved å følge denne linken.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s