Formålet med Småbrukeren

Jeg har veldig lyst til å dele ideene mine. Det å være småbruker er egentlig mer en mentalitet, en livsstil, enn at man nødvendigvis må ha en jordlapp man svetter over. Dette er selvfølgelig bare flisespikkeri, men allikevel – alle må kanskje på et eller annet plan kultivere sin egen hage. Konklusjonen i Voltaires episke Candide er ikke feil.

På sikt vil jeg gjerne at andre, smartere personer enn meg, skal delta i skriveriene. Først og fremst synes jeg det er viktig å få delt andre tanker enn mainstream. Vise at det går an å være helt annerledes, og det er ikke farlig. Det Norge jeg ble kjent med mens jeg vokste opp, var alt for ofte preget av konformitet og smittsomme meninger. Her er din motvekt.

Hovedfokuset skal være landbruk og alt som har med dette å gjøre. Men hva er så det? Økonomi – i aller høyeste grad – både personlige økonomiske valg og samfunnets penger hit og dit. Allikevel er den personlige biten nok viktigst – skal du bli bonde gjelder det å ha orden i kortstokken.

Mat og drikke sier seg selv. Uten min egen lidenskap for disse hadde jeg ikke ønsket å bli bonde. Lage mat lissom.

Samfunnet generelt er superrelevant egentlig. Landbruk er jo egentlig samfunnets fundament. Uten landbruk hadde det ikke blitt noen sivilisasjon slik vi kjenner den i dag – da hadde vi fortsatt vært flokkdyr. Landbruk dreier seg om å skaffe seg næring – det mest fundamentale, som vi foruten ikke kan leve. Alt annet vi tar oss til er altså på et eller annet vis relatert til dette.

Det siste aspektet ved formålet til Småbrukeren er selvsagt å bli satt pris på. At andre kan finne nytte i skriveriene og at det kan bidra til diskusjon. Av konstruktiv art. Det hadde vært moro.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s